- 1 Doe de couscous in een schaal of pan en giet de hete bouillon erop. Roer even door en laat de couscous wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 Roer de geraspte citroenschil, citroensap en 1 eetlepel olijfolie erdoor en laat afgedekt staan tot later gebruik.
- 3 Snijd de courgettes in de lengte eerst in dikke plakken en dan in frieten.
- 4 Roerbak de courgettefrieten met de knoflook en hazelnoten in 2 eetlepels olie op hoge stand in enkele minuten lichtbruin.
- 5 Bak intussen in een andere pan de worstjes om en om bruin in de rest van de olie.
- 6 Meng de couscous met de gehakte kruiden en schep over op borden. Serveer de courgettefrieten met de worstjes en de kruidencouscous.
bereidingstip
Te veel gemaakt? Dit gerecht kun je prima bewaren en de volgende dag koud als lunch eten. Schep de couscous, worstjes en courgette door elkaar. Heerlijk met een pitabroodje en wat knoflooksaus.