- 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin voor de marmelade de uien met de honing, azijn, tijm, zout en peper en een scheutje water in circa 25 minuten zacht. Roer regelmatig door.
- 2 Schep intussen de courgette in een zeef en bestrooi met zout. Laat 3 minuten staan en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Meng de courgette vervolgens met het ei, de havermout, knoflook en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen burgers van het mengsel.
- 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgetteburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer op een ciabattabroodje met de rucola, overige geitenkaas en uienmarmelade.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.