4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Courgette-yoghurtsoep met dille

Courgette-yoghurtsoep met dille

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak 2 min. zonder te kleuren.
  • 2 Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min. gaar.
  • 3 Zet de warmtebron uit en pureer met de staafmixer de soep met de dille. Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 4 Roer de yoghurt door de soep en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 5 Schenk de soep in kleine glaasjes en bestrooi naar wens met wat extra grofgesneden dille.

bereidingstip

Garneer met reepjes gerookte zalm of garnalen voor een feestelijk voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 86 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 2 gram