4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Courgette en aubergine met hazelnotenolie

Courgette en aubergine met hazelnotenolie

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte door en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  • 2 Maak een paar schuine inkepingen in het vruchtvlees en bestrijk de groenten met 2 eetlepels olie. Bestrooi met (chili)peper en grof zeezout.
  • 3 Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten bruin en gaar.
  • 4 Rooster de hazelnoten bruin in een droge koekenpan en giet de resterende olie erbij.
  • 5 Neem de pan van de warmtebron en roer er de peterselie en citroenschil door.
  • 6 Leg de groenten op een schaal en schep de notenolie erover.
  • 7 Lekker met gehaktkebab en couscous.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate