4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Courgette broccolisoep met zalm

Courgette broccolisoep met zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Bak de courgette en Provençaalse kruiden mee. Schep de broccoliroosjes erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 10 minuten.
  • 3 Besprenkel intussen de zalmfilet met citroensap en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Bak de zalm in de rest van de olijfolie circa 2 minuten per kant. Verdeel de vis daarna in stukjes.
  • 5 Serveer de soep met de zalm en verdeel de kruidenroomkaas erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 19 gram