4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Coteletto alla Milanese

Coteletto alla Milanese

ingrediënten


30 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram borlottibonen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oregano

dit product is niet beschikbaar

150 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 haaskarbonades

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg de karbonades naast elkaar. Bedek ze met vershoudfolie en sla het vlees met de bodem van een steelpan iets platter. Bestrooi met zout en peper.
  • 2 Haal de karbonades eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door paneermeel dat is gemengd met de oregano en Parmezaanse kaas. Druk de paneerlaag een beetje aan.
  • 3 Verhit de olijfolie met de boter en bak hierin het vlees 5-6 minuten per kant.
  • 4 Verwarm de bonen met de tomatenblokjes op sap, knoflook en laurierblaadjes zonder te koken.
  • 5 Serveer de karbonades met plakjes citroen, een pluk rucola en de borlottibonen.

bereidingstip

Neem in plaats van haas- of ribkarbonades ongepaneerde schnitzels.. Milanezen gebruiken kalfs- in plaats van varkensvlees en zijn royaal met de boter.. Vervang borlottibonen door bruine bonen, witte bonen of tuinbonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 52 gram