4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Citruscarpaccio met basilicumijs

Citruscarpaccio met basilicumijs

ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

2 rode grapefruits

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 liter vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat het ijs iets zachter worden.
  • 2 Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  • 3 Scheur de helft van de overige basilicum iets kleiner en verwarm in 100 ml water.
  • 4 Zeef het vocht en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Hak de rest van de basilicum fijn.
  • 6 Schep het basilicumvocht en de gehakte basilicum door het ijs en zet terug in de diepvries.
  • 7 Schil al het fruit dik en snijd in zeer dunne plakken.
  • 8 Leg de plakjes fruit afwisselend dakpansgewijs in een cirkel op borden.
  • 9 Meng de honing met de balsamico en witte wijn.
  • 10 Besprenkel het fruit ermee.
  • 11 Schep een grote bol ijs in het midden en garneer met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Combineer het citrusfruit met dunne plakken ananas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 4 gram