10 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroentaart met meringue

Citroentaart met meringue

ingrediënten


45 min
10 personen
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram biscuits

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
  • 2 Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  • 3 Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling. Klop de eidooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig. Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengsel en roer goed door.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 5 Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 6 Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
  • 7 Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een crème brûlée-brander de puntjes van het eiwit goudbruin of zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.

wijnadvies

Mousserende Neirano Asti Spumante of Moscatel Castillo de las Almenas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 9 gram