- 1 Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipdelen met een schuimspaan uit de pan.
- 2 Voeg de gember, peper en knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut.
- 3 Roer er kerrie, komijn, koriander, zout en cayennepeper naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut.
- 4 Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de -rasp toe.
- 5 Breng alles aan de kook en laat de kip met het deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en munt erdoor.
- 6 Serveer de kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.
bereidingstip
Lekker met tagliatelle en tomatensalade of broccoli.
wijnadvies
Dit frisse gerecht vraagt om een 'citroenfrisse' witte wijn, bijvoorbeeld een Kaapse sauvignon blanc van Berg Schaduw.