- 1 Klop de mascarpone los met de helft van de citroenrasp.
- 2 Klop in een andere kom de eidooiers luchtig. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe en klop circa 5 minuten.
- 3 Voeg de eidooiers toe aan de mascarpone. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan het mascarponemengsel.
- 4 Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel door de mascarpone.
- 5 Meng de siroop met 100 ml water en eventueel de limoncello.
- 6 Week de lange vingers circa 15 seconden in de limonade en leg een eerste laag koekjes in een schaal.
- 7 Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
- 8 Maak een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van de mascarpone erop.
- 9 Strijk het mengsel weer glad en laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- 10 Bestrooi met de overige citroenrasp.