10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Citroen-cheesecake

Citroen-cheesecake

ingrediënten


30 min
10 personen
citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

paaseitje

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

7 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

500 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 gram chocoladekoekjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en meng de koekkruimels erdoor.
  • 2 Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met een vochtige bolle kant van een lepel. Zet de koekbodem 15 minuten in de koelkast.
  • 3 Klop intussen de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker. Spatel de slagroom door de roomkaas.
  • 4 Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap, knijp de gelatine uit en los deze op in het sap.
  • 5 Laat iets afkoelen en meng het gelatinemengsel met de citroenrasp door het roomkaasmengsel. Schep de roomkaas op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
  • 6 Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Versier daarna met paaseitjes en citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 9 gram