4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten 'Circle Of Life' van kip

'Circle Of Life' van kip

ingrediënten


45 min
4 personen
1 scheutje room
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

zakje lente-uisaus
250 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

4 kwarteleitjes
citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pompoenpitten
1 granenontbijtreep

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram polenta
100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kleine ovenschaal

poffertjespan

  • 1 Breng voor de polenta de kippenbouillon met de melk aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de korrels zacht zijn, blijf goed roeren.
  • 2 Voeg van de warmtebron af de kaas toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Strijk de polenta in de ovenschaal uit tot een laag van circa 4 centimeter dik.
  • 3 Zet circa een uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Prak voor de eimousse de eieren fijn met een vork. Voeg de olijfolie en mayonaise toe en meng het tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper en garneer met stukjes granenontbijtreep of pompoenpitten.
  • 5 Verwarm de oven voor op 140°C. Besprenkel de kipfilets met zonnebloemolie en gril ze in een hete grillpan 30 seconden per kant.
  • 6 Leg de gegrilde kipfilets in een ovenschaal, besprenkel met citroensap en nog wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Laat het vlees 10 minuten rusten en gaar de filets vervolgens circa 15 minuten in de oven.
  • 8 Verwarm de poffertjespan. Tik elk kwarteleitje open boven een kuiltje in de pan, laat de dooier heel. Bak ze in circa 3 minuten gaar.
  • 9 Snijd de zijkanten van de snijbonen weg en snijd met een dunschiller lange spaghettislierten van de bonen. Kook de snijbonenspaghetti in 2 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • 10 Steek rondjes uit de opgesteven polenta en bak deze in een klontje boter goudbruin.
  • 11 Bereid de lente-uisaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bieslook en het scheutje room toe. Serveer de saus over de kipfilets met erbij de polentarondjes, eimousse, kwarteleitjes en snijbonen-spaghetti.

bereidingstip

In plaats van een poffertjespan is een kookring in een koekenpan ook handig voor het bakken van de kwarteleitjes. Kwarteleitjes kunnen ook vervangen worden door een (klein) gewoon ei. . Het polentameel kan worden vervangen door griesmeel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 50 gram