- 1 Verwarm de melk met een snuf zout en de boter. Neem zodra de melk tegen de kook aan komt de pan van de warmtebron en voeg de bloem er in één keer aan toe.
- 2 Roer stevig met een houten lepel en zet de pan weer op de warmtebron. Blijf roeren tot het deeg van de bodem loskomt als een losse bal. Laat het deeg in een kom afkoelen.
- 3 Verwarm de eetlepel olie en fruit de ui circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de paprika, chorizo en olijven toe en roerbak nog enkele minuten. Laat afkoelen.
- 4 Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot circa 2 mm dik. Steek er rondjes uit met een glas of steker van 8 cm ø.
- 5 Leg op elk rondje een lepeltje vulling en bestrijk de randjes licht met water. Vouw het deeg dubbel en druk de randjes goed vast.
- 6 Laat de flapjes afgedekt in de koelkast een uur opstijven.
- 7 Verwarm een laagje olie in een hapjespan. Bestrijk de flapjes rondom met ei en bestrooi ze met paneermeel.
- 8 Frituur ze per 4 in een paar minuten om en om bruin en gaar. Draai ze om met twee lepels om het deeg niet te beschadigen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.
wijnadvies
Het pittige van de chorizo wordt lekker geblust met een Spaanse rosado van Vega Libre.