4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje
home recepten Chocoladetruffels met chili

Chocoladetruffels met chili

ingrediënten


20 min
4 personen
1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

20 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de chocolade au bain-marie smelten en haal van de warmtebron af.
  • 2 Breng ondertussen de slagroom aan de kook en laat afkoelen tot lauw. Meng de chocolade door de slagroom en klop het mengsel luchtig.
  • 3 Klop de boter en noten erdoor en chilipeper naar smaak. Laat dit mengsel afkoelen en dan een paar uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Vorm kleine balletjes van het mengsel. Strooi een laagje cacaopoeder vermengd met kaneel op een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels afgedekt in de koelkast verder opstijven.

bereidingstip

Hazelnoten kunnen worden vervangen door amandelen of walnoten.

wijnadvies

Heerlijk met Cream Sherry Tablas of San Lucar. Maar ook Notado notenwijn combineert smakelijk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 5 gram