6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Chocoladetimbaaltjes met chocoschotsen

Chocoladetimbaaltjes met chocoschotsen

ingrediënten


20 min
6 personen
cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

500 gram chocolademousse

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 eenpersoons puddingvormpjes

6 hoge kopjes

vershoudfolie

bakpapier

  • 1 Bekleed de vormpjes of kopjes strak met vershoudfolie.
  • 2 Verdeel de chocolademousse over de vormpjes en strijk de bovenkant glad met een nat lepeltje. Zet deze mousse minimaal 3 uur in de diepvries (kan een dag van tevoren).
  • 3 Laat de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 350 Watt smelten. Roer even om.
  • 4 Strijk de gesmolten chocolade met een spatel tot een 2 mm dikke plak uit op bakpapier en laat dit in de koelkast afkoelen.
  • 5 Haal de chocolade-ijsjes 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Houd de vormpjes 10 seconden in heet water en stort de inhoud op bordjes. Verwijder de vershoudfolie.
  • 6 Trek het bakpapier voorzichtig van de witte chocolade en breek de chocolade in schotsen. Bestrooi de ijsjes met cacaopoeder en serveer ze met de ijsschotsen.

bereidingstip

Maak in plaats van chocoschotsen karamelschotsen. Verwarm 250 gram suiker met 100 ml water op een lage stand tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat de suiker, zonder erin te roeren, in circa 8 minuten goudbruin worden. Giet de karamel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat de karamel opstijven. Breek daarna in stukken.

wijnadvies

Ronduit verrukkelijk met een cream sherry van San Lucar of Gonzalez.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 6 gram