6 personen
gemiddeld
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetaart met walnoten

Chocoladetaart met walnoten

ingrediënten


60 min
6 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oploskoffiepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

375 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 2 Smelt de chocolade en boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Klop 2 eetlepels cacaopoeder en de oploskoffie door de gesmolten chocolade.
  • 3 Klop de eieren en suiker in een aparte kom tot een lichte crème. Maal de helft van de walnoten tot meel en hak de rest in stukjes.
  • 4 Spatel het meel en de stukjes door het eimengsel en meng het chocolademengsel erdoor. Schep dit beslag in de vorm.
  • 5 Bak 40-45 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant droog is. Schakel de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven.
  • 6 Haal de rand van de springvorm af. Bestrooi de taart met poedersuiker en de rest van de cacao.

bereidingstip

Maak een sjabloon van bakpapier en bestrooi de taart in de figuren van het sjabloon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 16 gram