4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladepudding met vanillesaus

Chocoladepudding met vanillesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 liter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram maizena

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Breng voor de saus de melk met het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Klop de eieren met de suiker los en roer de maizena erdoor. Giet al roerend een deel van de kokende melk erbij en voeg het eimengsel al roerend toe aan de rest van de kokende melk. Verwijder het vanillestokje. Laat de saus afkoelen en roer regelmatig.
  • 2 Steek de rand van de pudding aan de bovenkant los. Stort de pudding op een schaal en bedruppel met de vanillesaus.

bereidingstip

Maak de chocoladepudding iets steviger en los 10 blaadjes gelatine op in het warme puddingmengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 18 gram