6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Chocoladepannenkoekjes met gember

Chocoladepannenkoekjes met gember

ingrediënten


30 min
6 personen
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de karnemelk met de vanillesuiker, het zelfrijzend bakmeel en de cacao tot een dik en glad beslag.
  • 2 Klop de eieren en gember erdoor en laat het beslag even rusten. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • 3 Verhit steeds een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schep 2-3 bergjes beslag in de pan.
  • 4 Laat het beslag een beetje uitvloeien en gaar op een lage stand. Keer de pannenkoekjes om wanneer er kleine luchtbelletjes op het beslag komen en bak nog even op de andere kant.
  • 5 Serveer de pannenkoekjes met wat gesmolten chocolade erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 10 gram