4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladefondantjes

Chocoladefondantjes

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 (ramequin)bakjes

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Smelt de chocolade met de boter en suiker au bain-marie in een hittebestendige kom. Roer tot de chocolade en boter gesmolten zijn.
  • 2 Neem de kom van de warmtebron en laat iets afkoelen. Voeg dan de eidooiers en de eieren toe en roer glad. Voeg de bloem toe en roer kort tot alles net door elkaar gemengd is.
  • 3 Giet het beslag in de schaaltjes en laat in de koelkast minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Zet de vormpjes uit de koelkast direct in de oven. Bak 8-10 minuten, tot de buitenkant gaar is en de binnenkant nog een beetje vloeibaar. Serveer met een lepel.

bereidingstip

Voeg aan het beslag voor de chocoladefondantjes 2 eetlepels oploskoffie-poeder toe voor een lichte koffiesmaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 10 gram