gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocoladecrêpes met banaan

Chocoladecrêpes met banaan

ingrediënten


25 min
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 bananen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter chocolademelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacao en een snufje zout. Maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren en een kwart van de chocolademelk toe. Mix tot een beslag en voeg de rest van de chocolademelk al kloppend toe tot een glad beslag.
  • 2 Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hierin een dun laagje beslag. Keer om als de bovenkant gestold en bijna droog is. Bak zo nog 5 crêpes.
  • 3 Breng voor de saus de vloeibare slagroom aan de kook en smelt hierin de chocolade. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Schep de geklopte slagroom op de afgekoelde crêpes. Verdeel daarover plakjes banaan en bestrooi met amandelschaafsel. Sprenkel wat chocoladesaus erover. Rol de crêpes op en giet strepen chocoladesaus erover.

bereidingstip

Bestrijk de chocoladecrêpes met frambozen- of abrikozenjam voordat je de slagroom en banaan erover verdeelt. . Weinig tijd om zelf de chocoladecrêpes te maken? Kies dan voor kant-en-klare crêpes of pannenkoeken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 735 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 13 gram