10 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladecake met ganache

Chocoladecake met ganache

ingrediënten


35 min
10 personen
350 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

300 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

225 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 taartvormen

bakpapier

  • 1 Smelt voor het cakebeslag 200 gram chocolade met 200 gram boter au bain-marie. Roer glad en laat een beetje afkoelen. Zeef het bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder en meng met de suiker.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de karnemelk met de eieren glad. Giet bij de droge ingrediënten en voeg het chocolademengsel toe. Klop tot een glad beslag. Giet in de met bakpapier beklede bakvormen en bak circa 40 minuten in de oven, tot de cake helemaal gaar is. Laat afkoelen.
  • 3 Verhit voor de ganache de room met de rest van de boter tot het begint te stomen, maar nog niet kookt. Giet over de rest van de chocolade en laat 1 minuut staan. Roer langzaam glad met een garde of spatel. Laat iets afkoelen tot de ganache wat dikker, maar nog steeds vloeibaar is.
  • 4 Snijd het bolle deel van de bovenkant van de cakes, zodat je een platte onder- en bovenkant hebt. Bestrijk 1 cake met een kwart van de ganache. Leg de andere cake erop. Giet de helft van de ganache voorzichtig over de cake en vul de gaatjes met een spatel. Bestrijk de cake met de ganache aan alle kanten. Giet de rest van de ganache erover, zodat de cake bedekt is met een dikke laag ganache. Laat opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 10 gram