gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocolade-oliebollen met cranberry’s en noten

Chocolade-oliebollen met cranberry’s en noten

ingrediënten


30 min
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 pak oliebollenmix
2 eetlepels rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bessenlikeur

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

keukenpapier

  • 1 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Doop de ijsbolknijper of 2 eetlepels in de hete olie, schep uit het beslag een bol en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
  • 2 Bak zo maximaal 4-5 oliebollen tegelijk goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  • 3 Schep de oliebollen uit de pan en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Meng 2 theelepels cacao met de poedersuiker en bestrooi de oliebollen voor het serveren ermee.

bereidingstip

Voeg 50 gram gehakte pure chocolade toe aan het beslag. . Vervang de amandelen in dit recept door walnoten of hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 3 gram