4 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat

Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter advocaat

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

175 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het mengsel stevig en glanzend is.
  • 2 Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door. Schep bergjes eiwit van circa 7 cm op het bakpapier en strijk deze iets uit.
  • 3 Zet de bakplaat in het midden van de oven. Temper de oven naar 140°C, bak 1 uur en laat het schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)
  • 4 Schil de mango's, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de rest van de cacaopoeder erover.

bereidingstip

Schep onder de mango op de merengues een laagje mascarpone of vanillekwark. . Vervang hazelnoten door blanke amandelen of pistachenoten.

wijnadvies

Een smakelijke keuze is Notado notenwijn. Ook een vrij zoete creamsherry van San Lucar of Gonzalez zal smaken. Wie behoefte heeft aan een opfrisser, maakt snel een flesYellow Tail Moscato open. Heerlijk druivig!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 7 gram