eenvoudig
10 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Chocolade-notenbroodjes

Chocolade-notenbroodjes

ingrediënten


10 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

75 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

200 gram chocoladepasta

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit het blik.
  • 2 Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lange lap. Snijd deze in 3 stukken bij de verticale perforatielijnen en laat de schuine deegranden aan elkaar zitten.
  • 3 Bestrijk de 3 deegstukken met een laag chocoladepasta en verdeel de noten en dadels erover. Rol de deeglappen op en snijd ze in 3 rechte stukken.
  • 4 Leg de deegrolletjes met de vulling zichtbaar aan de bovenkant in de muffinvorm. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in 12-15 minuten in het midden van de oven goudbruin.

bereidingstip

Neem chocolade-hazelnootpasta in plaats van chocoladepasta. . Maak deze broodjes ook eens met een vulling van 2 appels, in kleine stukjes gesneden met 75 gram gehakte walnoten, 75 gram gehakte dadels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker en 1/2 eetlepel kaneelpoeder. Vervang de chocopasta door 100 grof grof gehakte pure chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 7 gram