gemiddeld
20 min.
tussendoortje
home recepten Chocolade dubbeldekkers

Chocolade dubbeldekkers

ingrediënten


20 min
1 theelepel sinaasappelschil

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter en de basterdsuiker in een grote kom tot een lichte crème. Voeg de cacaopoeder en het bakmeel toe en kneed met koele handen tot een glad deeg.
  • 2 Schep met een theelepel circa 20 hoopjes deeg rol er bolletjes van en leg deze met wat ruimte ertussen op een bakplaat (die wordt niet ingevet omdat er genoeg boter in het deeg zit).
  • 3 Druk de bolletjes met de achterkant van een lepel of vork een beetje platter en bak ze 10 minuten in het midden van de oven. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat zodat ze steviger worden.
  • 4 Meng intussen de ingrediënten voor de vulling. Bestrijk steeds één afgekoeld koekje iets dikker met de vulling en plak het andere koekje erop. Garneer met een sinaasappelschilletje.
  • 5 In een afgesloten trommel kun je deze koekjes twee dagen bewaren.

bereidingstip

De koekjes zijn ook lekker zonder vulling.. Maak eens glazuur van 150 gram poedersuiker gemengd met 2 eetlepels sinaasappelsap of bessensap en versier de koekjes ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate