4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Choco-espressomousse met gekaramelliseerde walnoten

Choco-espressomousse met gekaramelliseerde walnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 kopje koffie

dit product is niet beschikbaar

1 kopje espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

125 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

15 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

4 kleine schaaltjes

4 glazen

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Verdeel de walnoten met de honing, 2 theelepels suiker, 15 gram boter en kaneel over de bakplaat en zet circa 20 minuten in de oven. Schep daarna de suiker en ½ theelepel zout erover.
  • 2 Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de espresso erdoor. Klop de 2 eidooiers met 2 eetlepels suiker au bain-marie licht van kleur en schuimig. Voeg toe aan het chocolademengsel.
  • 3 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg al kloppend de rest van de suiker in gedeelten toe. Klop de slagroom stijf. Spatel het eiwit en de slagroom luchtig door het chocolademengsel.
  • 4 Verdeel de mousse over de schaaltjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi met de gekaramelliseerde walnoten.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels whisky toe aan de espresso.. Vervang de walnoten in dit recept door cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram