4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Chinese koolsalade met oosterse dressing

Chinese koolsalade met oosterse dressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

5 zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte port

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels medium sherry

dit product is niet beschikbaar

4 peterselie
200 gram mais

dit product is niet beschikbaar

150 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

400 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Was de Chinese kool, bewaar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Voeg de koolreepjes toe met 1 eetlepel olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 minuten. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, maïs en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor.
  • 5 Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade.
  • 6 Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en eventueel nog wat pijnboompitten.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappels.

wijnadvies

Duitse (riesling) kabinett, fris en zoetig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 19 gram