4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus

Chinese aubergine met gehakt en soja-knoflooksaus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes op een hoge stand in circa 10 minuten goudbruin en zacht. Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 2 Schep de aubergine uit de pan en bak het gehakt in het bakvet in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook, gember, vijfkruidenpoeder, sojasaus en 2 eetlepels water toe en roerbak nog 2 minuten verder.
  • 3 Serveer de aubergines en het gehakt met de rijst. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Garneer met een takje peterselie.

bereidingstip

In dit recept wordt Chinees vijfkruidenpoeder gebruikt. Heb je dit niet in huis? Vervang dan door ½ theelepel kaneelpoeder en ½ theelepel venkelpoeder of kruidnagelpoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 19 gram