4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Chimichurri-steakburger

Chimichurri-steakburger

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes krulsla

dit product is niet beschikbaar

4 witte broodjes

dit product is niet beschikbaar

4 steaks

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 vleestomaat

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Sla de steaks plat. Verhit 2 eetlepels boter of olie in een koekenpan en bak de steaks om en om bruin.
  • 2 Maal in de keukenmachine de ingrediënten voor de chimichurrisaus fijn. Of snijd alle ingrediënten zeer fijn en meng ze door elkaar met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Beleg de broodjes elk met 2 blaadjes sla. Verdeel er een schep saus over, leg de steak erop en besluit met een plak gegrilde tomaat.
  • 4 Bestrijk de tomaten licht met olie en gril ze in de grillpan.

bereidingstip

Je kunt de steaks ook bereiden in de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid ze in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr