4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Chiligehakt met chips

Chiligehakt met chips

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak tortillachips

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg het gehakt, een snuf zout, de knoflook, rode peper en specerijen toe en roerbak het gehakt in enkele minuten rul.
  • 2 Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de paprikablokjes toe. Laat afgedekt circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  • 3 Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Verdeel de chips over een ovenschaal, schep de saus erop en bestrooi met de kaas.
  • 4 Zet in het midden van de oven en laat de kaas in een paar minuten smelten. Bestrooi met de koriander. Lekker met zure room en guacamole.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 31 gram