4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Chili met zoete aardappel

Chili met zoete aardappel

ingrediënten


45 min
4 personen
150 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse koriander
250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

800 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

600 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook met de cayennepeper, kaneel en komijn.
  • 2 Voeg de aardappelblokjes toe en bak circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de tomaten, bonen, mais en paprika toe, breng op smaak met zout en peper en laat circa 25 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Prak de avocado met een vork en meng met de crème fraîche en koriander.
  • 5 Bestrooi de chili met de bosui en serveer met de avocadodip en tortillachips.

wijnadvies

Carlomagno Grillo-Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1020 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 27 gram