- 1 Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm. Spoel de kidneybonen af en laat goed uitlekken.
- 2 Verhit de olie in een hapjespan of grote braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het gehakt, de komijn, kaneel, het paprika- en chilipoeder toe en bak 10 min. op een hoge stand lichtbruin en gaar. Breek tijdens het bakken het gehakt in stukken en laat goed garen. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met de tomaten toe. Druk de tomaten in stukjes. Voeg als laatste de kidneybonen toe.
- 3 Breng aan de kook en laat 1 uur op een lage stand zachtjes stoven. Roer af en toe.
bereidingstip
Wil je van die heerlijke chili een vegetarische variant maken? Vervang het gehakt dan door plantaardig gehakt.. Met wat nacho’s en guacamole maak je het gerecht helemaal af.. Wil je chili con carne invriezen? Laat het gerecht afkoelen, verdeel in zakken of bakken, en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooi in de koelkast en verwarm daarna rustig op een lage stand.