8 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Chili con carne

Chili con carne

ingrediënten


35 min
8 personen
4 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 runderbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

3 blikken kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels gerookt paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 komijn
1 kilogram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm. Spoel de kidneybonen af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan of grote braadpan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg het gehakt, de komijn, kaneel, het paprika- en chilipoeder toe en bak 10 min. op een hoge stand lichtbruin en gaar. Breek tijdens het bakken het gehakt in stukken en laat goed garen. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met de tomaten toe. Druk de tomaten in stukjes. Voeg als laatste de kidneybonen toe.
  • 3 Breng aan de kook en laat 1 uur op een lage stand zachtjes stoven. Roer af en toe.

bereidingstip

Wil je van die heerlijke chili een vegetarische variant maken? Vervang het gehakt dan door plantaardig gehakt.. Met wat nacho’s en guacamole maak je het gerecht helemaal af.. Wil je chili con carne invriezen? Laat het gerecht afkoelen, verdeel in zakken of bakken, en bewaar tot 3 maanden in de vriezer. Ontdooi in de koelkast en verwarm daarna rustig op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 533 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 32 gram