4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Chickenburger met parmacrisp

Chickenburger met parmacrisp

ingrediënten


20 min
4 personen
handje veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 bruine bollen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie
winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 grannysmithappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel witte balsamicoazijn
2 takjes verse peterselie
2 takjes verse dragon
2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie
1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

4 satéprikkers

  • 1 Maal de kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt.
  • 2 Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 3 Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper.
  • 4 Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Bak de burgers in het bakvet of bestrijk ze met wat bakvet en gril op de barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar.
  • 7 Snijd de broodjes open en beleg met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 44 gram