- 1 Doe de couscous in een grote kom, meng er 2 eetlepels olijfolie door en een snuf zout.
- 2 Breng het water aan de kook en meng het met de couscous. Bedek met folie en laat ongeveer 15 minuten staan.
- 3 Snijd de ui in dunne ringen.
- 4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg ui, komijnpoeder en een snuf zout toe. Bak de uit ongeveer 10 minuten zacht en goudkleurig.
- 5 Haal van het vuur, meng de rozijnen erdoor en doe het mengsel in een bakje.
- 6 Zet de koekenpan terug op het vuur en verhit 1 eetlepel olijfolie. Bak de tomaatjes op hoog vuur enkele minuten tot ze licht geblakerd zijn. Haal van het vuur en zet apart.
- 7 Hak de munt en pers de citroen.
- 8 Maak de couscous los met een vork.
- 9 Voeg het uienmengsel, munt, citroensap en walnoten toe. Meng er nog een scheutje olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
- 10 Verdeel de tomaatjes over de couscous.