6 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Cheesecake met witte chocolade en frambozen

Cheesecake met witte chocolade en frambozen

ingrediënten


35 min
6 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

600 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

60 gram boter

dit product is niet beschikbaar

25 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

125 gram bastognekoeken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

springvorm

keukengaren

  • 1 Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vorm een laag van bakpapier rond de vorm die vastgezet wordt met keukentouw.
  • 2 Meng koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dit mengsel uit over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast (kan een dag van tevoren).
  • 3 Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron 3 minuten op 450 Watt. Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart.
  • 4 Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
  • 5 Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1195 kcal
vet 83 gram
verzadigd vet 49 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 17 gram