gemiddeld
35 min.
bijgerecht

Chapati

ingrediënten


35 min
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

  • 1 Maak een kuiltje in de bloem of het volkorenmeel en voeg 1/2 theelepel zout, de kokosmelk of 150 ml lauwwarm water en de zonnebloemolie toe. Kneed in circa 10 minuten tot een deegbol. Voeg een beetje extra bloem toe als het deeg te nat is. Laat afgedekt circa 15 minuten rusten.
  • 2 Verdeel de deegbol in 5 bollen en bestrooi met wat bloem. Rol elke bol met een deegroller uit tot een pannenkoek en laat afgedekt rusten. Bestrijk beide kanten met een beetje olie. Vet een koekenpan in en bak elke chapati circa 2 minuten aan beide kanten. Serveer als bijgerecht.

bereidingstip

Maak dit recept ook eens met 125 gram bloem en 125 gram volkorenmeel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram