4 personen
eenvoudig
10 min.
voorgerecht
home recepten Champignoncarpaccio met parmezaan

Champignoncarpaccio met parmezaan

ingrediënten


10 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

16 grote champignons

  • 1 Snijd of schaaf de champignons in heel dunne plakjes. Leg steeds in een cirkel op het bord en laat de plakjes net overlappen.
  • 2 Klop het citroensap met de olijfolie en giet deze dressing over de champignons. Bestrooi met de ui en peterselie. Giet de balsamico(stroop) erover en schaaf de Parmezaanse kaas in dunne flinters of plakjes erover.

bereidingstip

Een paar rauwe champignons per persoon kunnen geen kwaad, maar eet er niet meer dan dat van. Er zit een giftige stof in paddenstoelen, die wel in hoeveelheid afneemt door de champignons te bewaren in de koelkast en helemaal wordt afgebroken door verhitting. Eet je toch liever geen rauwe champignons? Bak de plakjes dan kort aan in een drupje olie in een koekenpan, totdat ze een beetje beginnen te slinken.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 7 gram