gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Champignon-wijnsaus

Champignon-wijnsaus

ingrediënten


20 min
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

5 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de champignons met zout en peper toe. Bak in een paar minuten zacht.
  • 2 Voeg de runderbouillon, rode wijn en tijm toe. Breng aan de kook en wacht tot tweederde van het vocht is verdampt.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg al roerend de koude boter toe.

bereidingstip

Serveer deze saus bij een biefstuk van de barbecue (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/biefstuk-van-de-barbecue/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram