4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Catalaanse spinazie uit de wok

Catalaanse spinazie uit de wok

ingrediënten


15 min
4 personen
2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1250 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram mager gerookt spek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete wok en schud ze op een stukje keukenpapier.
  • 2 Verhit de olie in de wok, fruit hierin de teentjes knoflook 1 minuut en schep ze met een schuimspaan bij de pijnboompitjes.
  • 3 Schep de reepjes spek in de wok en bak ze al omscheppend knapperig. Doe de uisnippers bij de spekjes en fruit ze 3 minuten.
  • 4 Doe een derde van de spinazie in de wok en laat de spinazie al omscheppend (gaat extra handig met twee grote spatels of lepels) slinken. Voeg de rest van de spinazie ook in delen toe.
  • 5 Doe de rozijnen erbij en stoof de spinazie nog 3-4 minuten.
  • 6 Schep de beschuitkruimels samen met de pijnboompitten en de knoflook door de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Knapperig wit zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi, Villa Mondi Soave en Jean Sablenay of Berg Schaduw Sauvignon. Rosé? Graag uit Spanje in dit geval: Tesoro of Vega Libre. Daarbij voelt de Catalaanse spinazie zich erg thuis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 20 gram