4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Cassoulet van varkenslapjes

Cassoulet van varkenslapjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

800 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere varkenslapjes
500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
  • 2 Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin. Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg bij het vlees.
  • 3 Giet de wijn en gezeefde tomaten erbij en stoof circa 30 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Schep de bonen en tijm erdoor en verwarm zonder te koken. Lekker met stokbrood.

bereidingstip

Snijd een stokbrood in plakken, bestrijk met olijfolie en knoflook en rooster in een hete koekenpan of onder de ovengrill. Serveer het brood bij de cassoulet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 39 gram