4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Cassoulet met spek en worst

Cassoulet met spek en worst

ingrediënten


20 min
4 personen
2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

800 gram Spaanse witte bonen

dit product is niet beschikbaar

800 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Verhit 2 eetlepels boter in een ovenvaste braadpan en braad hierin de saucijzen rondom kort.
  • 2 Neem ze uit de pan en bak de spekblokjes een paar minuten in het bakvet.
  • 3 Voeg de ui toe en bak samen nog enkele minuten tot de ui zacht is.
  • 4 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en fruit kort.
  • 5 Voeg de tomaten toe en laat de saus circa 20 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Schep de bonen door de saus en leg de worstjes erin. Strooi het broodkruim over de bonenschotel.
  • 7 Verdeel er nog wat vlokjes boter over en bak de schotel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 27 gram