8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Carrot cake light

Carrot cake light

ingrediënten


25 min
8 personen
200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

180 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels bakpoeder
150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

70 gram agavesiroop
150 gram appelmoes

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de springvorm met bakpapier. Prak de bananen fijn met een vork in een beslagkom en voeg de wortel, appelmoes, 50 gram agavesiroop, eieren, vanille-aroma en melk toe. Meng alles goed.
  • 2 Meng in een andere kom het bakpoeder, 1⁄2 theelepel zout, volkorenmeel en de speculaas- kruiden. Voeg toe aan het bananenmengsel en meng alles tot een glad beslag.
  • 3 Verdeel het beslag over de springvorm en bak circa 40 minuten in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat 10 minuten afkoelen en verwijder dan de rand van de springvorm. Laat vervolgens helemaal afkoelen.
  • 4 Meng de rest van de agavesiroop met de roomkaas light en bestrijk de bovenkant van de cake ermee. Snijd de carrot cake in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 7 gram