6 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Caribische kippenvleugels met gember-honingsaus

Caribische kippenvleugels met gember-honingsaus

ingrediënten


30 min
6 personen
2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tamarindepasta
2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenvleugel

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de kippenvleugels met de arachideolie, paprikapoeder, zout en peper.
  • 2 Verdeel de kip over de bakplaat en rooster circa 20 minuten in het midden van de oven. Keer de kippenvleugels halverwege een keer om.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de saus met 100 ml water, verwarm en laat zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze saus bij de kippenvleugels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 30 gram