4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Captains dinner

Captains dinner

ingrediënten


35 min
4 personen
4 eetlepels zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 potje appelcompote

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels piccalilly

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare boter

dit product is niet beschikbaar

200 mager gerookt spek
1 pot kapucijner

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Bak de spekblokjes licht krokant in een wok of hapjespan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Verhit de margarine of olie en fruit hierin de ui lichtbruin. Voeg peper, zout en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
  • 3 Schep de kapucijners en de helft van de spekblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 4 Serveer het gerecht met schaaltjes met augurk, sjalot, piccalilly, appelcompote, de overige spekjes en zilveruitjes.

bereidingstip

Breid de maaltijd uit met aardappelpuree of rijst.

wijnadvies

Wordt ook Captain voor een avond en pak er een stevig pintje bier bij!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram