4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Cape Malay curry

Cape Malay curry

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

8 kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg alle specerijen en de rode peper toe en roer 1 minuut door.
  • 2 Giet de tomaten, ketchup en bouillon erbij. Leg de kipfilets erin en duw ze iets naar beneden zodat ze onder staan. Gaar afgedekt circa 20 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de krieltjes toe en kook 10 minuten onafgedekt, tot de kip en krieltjes gaar zijn. Kook intussen de rijst.
  • 4 Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de koriander.

wijnadvies

Serveer bij deze curry de bloemig, vol tropische Zuydpunt Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr