4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Cannelloni met tonijn en spinazie

Cannelloni met tonijn en spinazie

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

12 cannelloni
2 blikjes tonijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Roer een beetje zout door de spinazie.
  • 3 Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk al het vocht er uit. Snijd grote spinaziebladen kleiner.
  • 4 Meng tonijn en spinazie door elkaar. Kook de cannelloni gaar. Laat uitlekken en leg ze naast elkaar op een snijplank.
  • 5 Vul de cannelloni met het spinazietonijnmengsel. Leg de cannelloni in een met olijfolie ingesmeerde voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze met geraspte kaas.
  • 6 Plaats de schaal in de oven. De cannelloni worden opgediend zodra de kaas gesmolten is.

wijnadvies

Kies voor een Soave, een Verdicchio of een Côtes de Provence Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 32 gram