gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Camembertkroketjes

Camembertkroketjes

ingrediënten


25 min
cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

75 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 camemberts

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit frituurolie tot 170ºC of verhit een laag arachideolie in een wok. Snijd de camemberts elk in 8 puntjes. Zet 3 diepe borden naast elkaar. Doe in één bord een bergje bloem, in het tweede bord de losgeklopte eiwitten en in het derde bord paneermeel.
  • 2 Wentel de camembertpuntjes door bloem, daarna door eiwit en daarna door paneermeel. Druk het paneermeel een beetje aan. Frituur de kroketjes goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Maak intussen een dip van mosterd, crème fraîche arachideolie. Serveer de kroketjes met deze dip en cranberrycompote.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Deze camembertkroketjes vragen om een mousserende wijn. Oudjaarsavond is het uitgelezen moment voor een combinatie met Champagne De Montpervier Brut.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram