4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Camemberthapjes

Camemberthapjes

ingrediënten


10 min
4 personen
arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 camemberts

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd camembertkaasjes ieder in 8 parten.
  • 2 Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord en strooi het paneermeel met de Provençaalse kruiden op een derde bord.
  • 3 Haal nu eerst de camembertpuntjes licht door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en wentel ze als laatste door het paneermeel.
  • 4 Bak ze om en om bruin in arachideolie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 37 gram