6 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Camembert in bladerdeegkrans

Camembert in bladerdeegkrans

ingrediënten


15 min
6 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels notenmix met cranberry
1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 camembert

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Neem de camembert uit de folie en leg de kaas terug in het houten doosje. Maak een aantal inkepingen in de bovenkant van de kaas. Zet het doosje in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 2 Rol het bladerdeeg uit en verwijder het bakpapier. Besmeer het deeg met de honing, bestrooi met de rozemarijn en notenmix. Rol op vanaf een lange kant en druk de uiteinden dicht. Rek de rol deeg wat op, leg op het werkblad en snijd in de lengte in, maar laat aan beide uiteinden de rol intact. Draai de uiteinden van de deegrol in tegengestelde richting tot een spiraal ontstaat. Leg de spiraal als een krans om het kaasdoosje, druk de uiteinden op elkaar en stop ze netjes in.
  • 3 Bestrijk het deeg met ei en bak 15-20 min. in het midden van de oven of tot de krans lichtbruin en gaar is en de kaas zacht.

bereidingstip

Heb je geen doosje bij de camembert? Gebruik dan een ovenschaaltje om de kaas in te leggen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 338 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 13 gram