2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Calzone met courgette, paprika en kaas

Calzone met courgette, paprika en kaas

ingrediënten


25 min
2 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

tabasco
1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 blik pizzadeeg
2 pizzabodems

dit product is niet beschikbaar

450 gram mix voor pizzabodem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Begin met de vulling. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de knoflook, de cayennepeper, de courgette en de paprika 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en kook zachtjes nog 3 minuten.
  • 2 Maak intussen het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vorm er twee grote pizzabodems van en leg deze naast elkaar op de bakplaat.
  • 3 Meng de mozzarella, de geraspte kaas, zout en peper door de saus en verdeel deze over één helft van de deeglappen. Vouw de andere helften van het deeg over de vulling en druk de randen, eventueel met behulp van een vork, goed dicht.
  • 4 Prik met een vork gaatjes in de bovenkant van de calzones. Strijk de rest van de olijfolie erover en bak de calzones in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Wit met pit. Italiaanse Verdicchio dei Castelli di Jesi van Terrazzano. Frans past ook: Jean Sablenay Sauvignon Blanc. Ook Spaanse Vega Libre rosado is niet te versmaden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1100 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 117 gram
eiwit 41 gram